Accesare servicii
1. Cum mă programez la un medic din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara?
Programările se pot face telefonic la numerele de pe site (la numarul comun pentru ambulator 0770-320609, sau la numerele specifice fiecarui cabinet in parte), sau prin prezentare directa.
2. Cui se adresează serviciile Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara?
Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara deserveste angajatii din Ministrul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza, Ministerului de Justitie, Administratia Nationala a Penitenciarelor, familiile angajatilor, pensionarii militari, veteranii de razboi din din judetele Arad, Bihor, Caras-Severin, Timiș precum și populația civilă din zona care se adresează spitalului
3. Copii pot fi consultați?
Copiii pot fi consultați la Spitalul Militar Timișoara.
În cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara prin natura anumitor specialități medicale, există posibilitatea acordării de consultații pentru copii și adolescenți.
Pe această cale, vă informăm că specialitățile precum oftalmologia, dermatologia și ORL oferă consultații medicale pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie pentru copiii cadrelor militare active, în rezervă sau în retragere, dar si a civililor, care nu aparțin sistemului național de apărare.
În cadrul cabinetului ORL sunt posibile diagnosticarea și tratamentul anumitor afecțiuni acute sau cronice la copii și adolescenți. Cabinetul dispune de aparatură pentru diagnosticarea afectiunilor otice, impedansmetru și audiometru, dar și pentru tratamentul acestora: microscop otic și aspirator chirurgical; iar pentru diagnosticarea afecțiunilor căilor respiratorii superioare, endoscopie nazală și faringo-laringeană.
Cabinetul de oftalmologie dispune de aparatură de specialitate pentru investigații și tratament chirurgical (ecograf, autorefractometru, facoemulsificator). În cadrul cabinetului de oftalmologie, copiii și adolescenții pot beneficia de tratamente adecvate afectiunilor oftalmologice și se pot realiza tratamente chirurgicale pentru strabism, cataractă congenitală cu implant de cristalin, chalazioane etc.
Cabinetul de dermatologie oferă pentru pacienții copii și adolescenți următoarele investigatii: electrocauterizari veruci vulgare, injecții intralezionale pentru cicatrici keloide și dermatoscopie pentru leziuni pigmentare.
Prin cabinetul de psihologie putem ajuta copiii și adolescenții care au dificultăți emoționale și comportamentale să își gestioneze mai bine stările și să adopte un comportament adecvat. Asistența și consilierea psihologica a acestora se face la solicitarea medicului specialist.
Nu pot fi consultați în cadrul spitalului copii care au nevoie de asistenta medicala in una din urmatoarele specialitati medicale:
- Cardiologie pediatrica
- Gastroenterologie pediatrica
- Nefrologie pediatrica
- Neurologie pediatrica
- Oncologie si hematologie pediatrica
- Pediatrie
- Pneumologie pediatrica
- Psihiatrie pediatrica
- Chirurgie pediatrica
- Ortopedie pediatrica
4. Care sunt actele necesare pentru prezentarea în cabinetul medical?
În cadrul Ambulatoriului Integrat Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, pacientul trebuie să aiba asupra lui următoarele acte:
- Buletin de identitate/Card de identitate
- Bilet de trimitere
- Card de sanatate
5. Internarea în Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara se face în regim de ”internare de zi” sau ”internare continuă”?
Internările în Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara sunt atât în regim de ”internare de zi” cât și de ”internare continuă”
6. Care sunt actele necesare internării în spital?
Actele necesare internării sunt:
- Bilet de internare
- Buletin sau carte de identitate
- Cardul de sănătate (sau Adeverinţă de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru pacienţii cărora nu le-a fost emis cardul de sănătate sau l-au refuzat din anumite motive)
- Adeverinţă tip (în original) de la locul de muncă din care să reiasă calitatea de asigurat şi numărul de zile de concediu medical de care s-a beneficiat în ultimele 12 luni calendaristice;
- Cuponul de pensie (pe cât posibil din ultima lună anterioară internării) (original sau xerocopie);
Mai multe informatii privind actele de internare se gasesc pe pagina Acte necesare internare
7. Cum pot accesa serviciile Compartimentului Primiri Urgență?
Pacienții sunt rugați să vină însoțiți de un act de identitate cu CNP (cardul de sanatate nu este necesar în urgență)
Pacienții pot veni la spitalul militar în CPU cu mijloace medicale (ambulanță, smurd, etc.) sau mijloace proprii nemedicale.
În CPU se pot administra tratamentele cronice, pacientul va prezenta în CPU prescripția (rețeta) medicală care indică tratamentul respectiv, în limita timpului și a spațiului liber necesar tratamentului.
8. Dacă doresc să consult un alt medic sau să merg la o altă clinică/spital, unde pot găsi lista medicilor, respectiv a cliniclor?
Site-ul CASAOPSNAJ are lista completă a furnizorilor cu care exista contract. În partea stângă, Furnizori Serv.Med.
Site-ul Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timis are afișat furnizorii de servicii medicale din județul Timiș.
Pentru Arad, informațiile se gasesc pe site-ul Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad