Operație dificilă, realizată cu succes la Spitalul Militar din Timişoara

O tumoră de dimensiune mare a fost extirpată laparoscopic de către o echipă condusă de dr. Andrei MĂRGINEAN, vineri 09.08.2019.

Intervenția chirurgicală pentru neoplasm sigmoidian a presupus rezecția sigmoidiană cu anastomoză mecanică colorectală laparoscopică. Procedura este una minim invazivă, sunt practicate patru mici incizii la nivelul abdomenului. Timpul de recuperare este rapid, pacientul mobilizându-se încă din ziua operației, iar tranzitul intestinal este prezent din prima zi, postoperator. Tumora a fost de dimensiune mare, stenozând aproape complet lumenul intestinal.

Doctorul Andrei MĂRGINEAN a efectuat această intervenție în colaborare medicul chirurg Andrei TOMESCU şi medicul anestezist dr Florin NEGREA.

Pacientul, un bărbat de 67 de ani, s-a adresat Spitalului Clinic Militar "Dr. Victor Popescu" din Timişoara prin ambulatoriul de specialitate. Intervenția chirurgicală a fost de dificultate crescută şi poate fi considerată un succes medical, pacientul recuperându-se bine postoperator. Spitalul Militar din Timişoara e dotat cu turn performant de chirurgie laparoscopica, de ultimă generație, facilitând intervenția chirurgicală.